Navigo

navigo logo

Alelion förvärvar teknologi för optimering av energilagring och breddar sin produktportfölj

Pegrocos portföljbolag Alelion Energy Systems AB (publ) meddelade idag  att man har förvärvat verksamheten i Caterva GmbH, ett tyskt bolag som utvecklat en avancerad teknologi för optimering av lokal energilagring. Alelion kommer att använda Catervas teknologi ihop med sina egna litiumjonbatterier och introducera den hos sina kunder.

Förvärvet av Caterva innebär initialt att Alelion breddar sitt erbjudande till befintliga kunder. På sikt räknar bolagets vd Daniel Troedsson med att förvärvet både kommer att öka möjligheten att komma in i nya segment och samtidigt skapa nya affärsmöjligheter för både Alelion och dess kunder.

”Industritruckar som är inkopplade på elnätet är lokala energilager som kan bli en viktig del av skapandet av mer hållbara energisystem”, säger Daniel Troedsson. ”När truckarna inte används kan dess batterier nyttjas för att balansera tillgång och efterfrågan på energi i elnätet, något som på sikt också kan skapa helt nya affärsmöjligheter för både oss och våra kunder.”

Caterva har sitt ursprung som en spin-off från teknikkonglomeratet Siemens. Teknologin är en plattform och operativsystem för inkoppling och styrning av lokala energilagringsenheter såsom litiumjonbatterier i hem och i fordon. Systemet används till att optimera laddning och nyttjande och användarna ger lägre energikostnader.

Caterva har sin bas i München, Tyskland och har i dagsläget 20 anställda.

Datum
Tags

29 mars – 2018
NyhetAlelion