Navigo

navigo logo

CalorMet rekryterar industriutvecklare från Volvo - Dennis Eriksson är ny CTO

CalorMet expanderar och anställer fler medarbetare med teknisk bakgrund. En av dem är Dennis Eriksson, ny CTO (teknikchef) sedan 1 mars

Dennis Eriksson är utbildad civilingenjör och kommer senast från Volvo där han har arbetat med industriutveckling inom växellådor, axlar och eldrivlinor. Nu tar han även plats i CalorMets ledning.

– Många medarbetare på CalorMet har lång erfarenhet och jag har lärt mig mycket på några få dagar. Det är en snabb, rak och lätt dialog med alla i bolaget och snabba beslut jämfört med hos storbolagen, säger Dennis Eriksson om de första intrycken från den nya arbetsplatsen.

"Jag ville gå in i ett kompetensdrivet sammanhang"

Som teknisk chef blir några av arbetsuppgifterna att säkerhetsställa bolagets produkterbjudande, leveranser, kvalitet och matchning med kundernas krav.

– Långsiktigt handlar det om vilka förändringar vi måste göra. Att följa trenderna i samhället men också i branschen, säger Dennis Eriksson och fortsätter:

– Det kan vara att gå till mer effektiva och energisnåla tekniklösningar, stötta den gröna omställningen som sker i samhället, till exempel genom att minska förbrukningen av gas eller helt konvertera till eldrift. 

– I extrema fall handlar det om att ersätta naturgas med grön el för värmebehandling av ugnarna.

Varför sökte du dig till CalorMet? 

– Företaget är erkänt duktiga i sin bransch och har varit verksamma inom detta område i mer än 80 år. Jag ville gå in i ett kompetensdrivet sammanhang och bli leverantör av utrustning.

Vilka erfarenheter på Volvo tar du med dig in i arbetet på CalorMet? 

– Fordonsindustrin har kommit långt inom den gröna omställningen och jag har fått en god kundförståelse. Det är också nyttigt att växla perspektiv från inköp av utrustning till fabriker – till konstruktörs- och leverantörssidan. 

Vilka tekniska framsteg sker just nu inom Calormet?

– Serviceutbudet som det främst handlar om ger en möjlighet att effektivisera processerna och sänka gasförbrukningen. Generellt handlar det om att minska energikonsumtionen och /eller att öka kapaciteten. Istället för att kunden går och köper ny utrustning så kan vi ta den som redan finns och förlänga livstiden och förbättra den till exempel i form av automatisering eller tilläggsisolering.

Hur ser ditt jobb ut om 5 år?

– Vi har hunnit bli en större spelare i Europa då. Bolaget har en ambitiös tillväxtplan, så om fem år är vi del av något betydligt större än idag. Då har vi vuxit både organiskt men också  adderat miljöområden, så vi kan göra mer själva. 

– Då har vi också etablerat oss på fler orter. Med nya branscher kommer nya möjligheter: Inom batteritillverkning och elmaskiner finns det behov av värmebehandlingsteknologier, avslutar Dennis Eriksson.

 

Datum
Tags

8 maj – 2024