Navigo

Hagabadet förtöjer i Sannegården – Hagabadets första expansion på 138 år

I samband med att Hagabadet den 9 december fyllde 138 år som ett badhus ”för hälsovården, sundhet och snygghet” har Hagabadet tecknat avtal för etablering i det expansiva Älvstranden

Den 16 februari 2015 kastas historiskt ankare. Vi förtöjer i Sannegården och tar med oss kunskap, hälsotänk och äkta göteborgsk njutning när vi öppnar i Sveriges första riktiga livsstilsboende på Ceresplatsen, ett stenkast från den gamla hamnkanalen.

Idag är Sannegården och Älvstranden ett av Göteborgs mest expansivt intressanta områden och Hagabadet vill med sin etablering fortsätta sin tradition att ge ”hälsa, snygghet och sundhet” till de göteborgare som bor och arbetar i området.

Hagabadet Spa & Studio kommer erbjuda en intim atmosfär och vara mer av ett ”vardagsrum” än en träningsstudio. Med vår KRAV-certifierade restaurang Pure Bistro & Wine, bad, spa och behandlingar och träning där fokus ligger på våra koncept PureYoga samt mer fysisk gruppträning med nya PurePower, tror vi att gästerna gärna stannar länge, förklarar Marknadschef Helene Johansson.

Hela älvstranden sjuder av liv som det nästan alltid gjort. För över 100 år sedan var Sannegården en hamn där det lossades salt. En del av saltet togs till Renströmska Bad och tvättanstalten (Hagabadet) för att tvaga göteborgare. På den tiden användes salt, rotborste och en tagelduk. Nu förtiden används inte fullt så riviga material på de 10 000-talas göteborgare som varje år tar del av våra behandlingar. Rotborsten är utbytt mot mjukare frotté, berättar Helene.

Min morfar arbetade i hamnen och badade på Hagabadet. Det känns naturligt för mig att etablera i hamnen då det är en viktig del av Göteborgs historia som påverkat och fortfarande påverkar många göteborgare säger Pelle Johansson, vd och ägare av Hagabadet. Idag är det många som flyttar till lägenhet på älvstranden för att leva ”la dolce Vita” – det ljuva livet och då passar Hagabadet in som ett företag som i sin grundstruktur skall hålla göteborgarna rena, friska och snygga.

Hagabadet har skrivit avtal med bostadsrättsföreningen Residens Sannegården. Vi är mycket glada att få ett så starkt och välkänt varumärke som Hagabadet, säger bostadsrättsföreningens ordförande Kjell Setterlund. När vi köpte våra bostäder här gjorde de flesta det för att leva ett gott liv i närhet till restaurang, träning, spa, Göteborg city och nära vatten. Med Hagabadet får vi nästan allt detta på en gång. Återigen, vi är mycket nöjda med att knutit Hagabadet till Sannegården, säger Kjell.

Mer information:

Pelle Johansson, vd och ägare Hagabadet

Datum
Tags

30 december – 2014                                                                      Nyhet