Navigo

navigo logo

Pegroco förvärvar JOOL Capital – Vd: ”Lägger grunden för ett nytt kapitel”

Pegroco Invest AB förvärvar JOOL Capital Partner ABs finansverksamhet. Detta förväntas förbättra Pegrocos position på kapitalmarknaden samtidigt som det stärker deras portfölj och skapar positiva synergier för båda parter. 

Förvärvet omfattar dotterbolagen JOOL Securities AB, JOOL Corporate Finance AB, JOOL Securities OY, JOOL Securities AG och Kommerserådet Förvaltning AB. JOOL Capital Partner AB, som grundades 2010, är en ledande arrangör av skuldfinansiering för små och medelstora företag och har sitt huvudkontor i Göteborg. Förvärvet är värt cirka 720 MSEK och kommer att ske genom en riktad kvittningsemission.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att förvärva JOOLs finansverksamhet, som kommer utgöra ett nytt navbolag för Pegroco. Förvärvet lägger grunden för ett nytt kapitel i Pegrocos utveckling och skapar synergier både finansiellt, affärsmässigt och organisatoriskt, säger Victor Örn, vd för Pegroco Invest AB.

JOOL Capital Partner ABs vd, Tom Olander, uttrycker också sin optimism inför förvärvet.

– Affären skapar mervärde för vår verksamhet och vi ser fram emot att samarbeta med Pegroco. Tillsammans har vi en bred bas med etablerade nätverk och gedigen erfarenhet av kapitalmarknaden, både i Norden och internationellt. Vårt gemensamma fokus på SME-marknaden och framtida ambitioner kommer att skapa nya möjligheter att accelerera vår tillväxtresa ytterligare.

Victor Örn, VD Pecrogo Invest
Victor Örn, VD Pecrogo Invest

Pegroco Invest AB har nyligen publicerat en kallelse till bolagsstämma på sin hemsida, där de förväntar sig att få godkännande för transaktionen. Förvärvet är även beroende av godkännande från Konkurrensverket. JOOL-bolagen kommer att ingå i Pegrocokoncernen och transaktionen bedöms förstärka både moderbolagets substansvärde samt koncernens omsättning och lönsamhet, totalt och per aktie.

Datum
Tags

7 mars – 2023
Nyhet, Vinga