Navigo

Pegrocos portföljbolag Flexenclosure levererar innovativt mikrodatacenter till NEXTDC i västra Australien

Pressmeddelande den 11 februari 2019

Flexenclosure, den svenska specialisten på prefabricerade datacenter, har levererat sin globalt efterfrågade eCentre datacenterlösning till NEXTDC, Australiens ledande oberoende leverantör av datacentertjänster.
Flexenclosures eCentre har installerats i östra Perth i delstaten Western Australia och är fullt operationell. Den är känd som “P2 microsite” och en del av det nya större datacenter på 20 MW som kallas P2 och som NEXTDC bygger under de kommande 18 månaderna.

P2:s så kallade microsite (ung. mikrostation) fungerar som en fristående anläggning för sammanlänkning och telekommunikation och ger därmed företag i västra Australien tillgång till molntjänster samt stads-, nationella och internationella länkar i avvaktan på att NEXTDC:s
storskaliga P2 datacenter står klart år 2020. När så sker kommer mikrostationen att sömlöst uppgå i och bli en integrerad del av P2:s infrastruktur.

”Att snabbt installera noder för åtkomst till kommunikationstjänster är ett spännande nytt tillvägagångssätt i planeringen och byggena av våra storskaliga datacenter. Vi brinner för innovation och Flexenclosure delar våra värderingar vilket gör eCentre till en ideal lösning för vår
P2 mikroinstallation som kommer våra kunder i Western Australia till gagn i form av omedelbar uppkoppling”, säger Simon Cooper, operativ chef, NEXTDC.

P2:s microsite är utvecklad och byggd för att uppfylla standarden Uptime Institute Tier III och NEXTDC:s egen standard för infrastruktur i världsklass. eCentre monterades och testades vid Flexenclosures fabrik i Vara innan den skeppades till Western Australia för installation, slutliga tester och slutlig idrifttagning.

Slutresultatet är ett mikrodatacenter i världsklass som ger NEXTDC den kritiska infrastruktur som krävs för att tillhandahålla nästa generations tjänster till kunder idag och en sömlös övergång till företagets nya P2 datacenter 2020.

För mer information, se gärna vår beskrivning av denna Flexenclosure leverans till NEXTDC.

Ökat regionalt momentum
”Nyckeln till att få denna order från NEXTDC var vår förmåga att tillhandahålla en anläggning i världsklass mycket snabbt. Men eCentre är den bästa lösningen inte enbart då snabbhet i installation är nödvändigt. Vår förmåga att ta ett helhetsansvar från start till mål för utformningen, tillverkningen, installationen och idrifftagningen av ett datacenter gör att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet utan att bli distraherade av infrastrukturprojekt”, säger David King, VD Flexenclosure.

Flexenclosure har etablerat en stark global ställning inom området prefabricerade datacenter med installationer på sex kontinenter. Projektet för NEXTDC ökar företagets momentum i regionen Asia Pacific där man nyligen fått ordrar på eCentre från kunder i Australien, Filippinerna, Palau, Samoa, Fiji, Vanuatu och Solomon Islands.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
David King
VD, Flexenclosure
Telefon: 0510-427 000
E-post: david.king@flexenclosure.com

Länkar: 
Om Flexenclosure Om eCentre eCentre videor
eCentre fotografier

Om Flexenclosure
Flexenclosure är en svensk utvecklare och leverantör av prisbelönta, prefabricerade modulära datacenter för kunder inom colocation, molntjänster och kommunikation. eCentre är kundutvecklade, snabba att installera och energieffektiva datacenter som kan installeras som storskaliga, regionala, edge- eller mikroedgeanläggningar.

Flexenclosure har sitt huvudkontor i Stockholm, med produktionsanläggningar i Vara och ytterligare kontor världen över. Flexenclosure har installationer i sex världsdelar och kunder som Airtel, CenturyLink, Globe Telecom, Millicom, MTN, NEXTDC och Vodacom.  Läs mer på Flexenclosure.com, LinkedIn, Facebook och Twitter.

Datum
Tags

12 februari – 2019
NyhetPressmedelande