Navigo

navigo logo

Pegrocos portföljbolag eSite Power Systems har mottagit en ny stor order på sitt marknadsledande kraftförsörjningssystem, eSite x10, för utbyggnad av telekomsiter i östra Afrika.

Pressmeddelande den 8 januari 2021.

eSite Power Systems fortsätter succén med sitt marknadsledande kraftförsörjningssystem, eSite x10, för telekomsiter genom att få ytterligare en order på ett signifikant antal system. Kunden är en stor aktör inom operationell hantering av telekomsiter och kommer att använda eSite x10 för att installera hos en mobiloperatör i östra Afrika.

eSite x10 fortsätter att leverera besparingar på operationella kostnader med sin unika funktionalitet som är särskilt byggt för dessa miljöer. Den överlägsna funktionaliteten från en lösning som är byggd specifikt för att hantera de svåra miljöerna på telekomsiter i avlägsna områden betyder lägre drifts- och underhållskostnader, lägre CO2 utsläpp och mycket längre livslängd än konkurrerande lösningar.

eSite systemet kommer att vara förkonfigurerat för att kunna nyttja solenergi och kommer att ge stabil och tillförlitlig kraftförsörjning på telecomsiter där elnätet inte är tillförlitligt eller tillgängligt.

“Jag är mycket glad att igen se våra kunder lita på resultatet och den överlägsna tillförlitligheten hos eSite x10”, säger Mattias Karlsson, VD, eSite Power Systems.

Ordervärdet motsvarar cirka 50 % av eSite Power Systems omsättning 2020 och ger en rivstart på 2021-tillväxtresa.

“Energy as a Service (Energi som en Tjänst) kräver högsta möjliga effektivitet och tillgänglighet från ett kraftförsörjningssystem för telekomsiter. Våra kunder har sett vad vi kan leverera med eSite x10 och fortsätter att komma tillbaka för att förlita sig på våra produkter. Att driva mobilsiter i tuffa miljöer kräver utrustning som är både tillförlitlig och har låga kostnader för skötsel och eSite x10 är perfekt för det här.”

eSite Power Systems är ett svenskbaserat teknologiföretag som är specialiserat på kraftförsörjningssystem för telekomsiter i länder med bristande elförsörjning. Bolaget har just firat sitt ettårsjubileum efter att ha avknoppats som eget bolag.

”Det är fantastiskt att se fortsatt förtroende från våra kunder. Vårt team är väldigt dedikerade att bygga den bästa produkt som finns på marknaden och jag ser nu att vi har visat att vi verkligen är en leverantör som våra kunder kan lita på”, säger Karlsson. ”Vi har en fortsatt stark produkt-roadmap och fortsätter att investera i att göra våra lösningar ännu bättre. eSite Tools, eSites inbyggda fjärrstyrning- och rapporteringssystem ger våra kunder mycket viktiga data och insikter i hur deras siter fungerar och vi fortsätter att expandera funktionaliteten.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mattias Karlsson, VD, eSite Power Systems, Telefon: +46 (510) 427 000, mattias.karlsson@esitepowerstems.com

Om eSite Power Systems:
eSite Power Systems är ett svenskt teknologiföretag som är specialiserat på kraftförsörjningssystem för telekomsiter. Med över 15 års erfarenhet i att designa och bygga sin prisbelönta eSite™ lösning så är eSite Power Systems marknadsledande inom sitt område och har öppnat vägen för utrullning av hållbar grön energiinfrastruktur i Afrika och Asien.

eSite x10 är världens första kraftsystem byggt specifikt för telekomsiter. Designat till ett underhållsfritt, robust och helinkapslat system. eSite x10 är ett kraftförsörjningssystem för utomhus drift med passiv kylning och skyddande halvledarkontrollerad krafthantering som ger säker 24/7 drift även i de mest krävande miljöerna.

Intelligent kraftgenerering från fri kombination av sol, elnät och generator gör så att eSite x10 är den mest flexibla lösningen tillgänglig på marknaden idag. Det fullt integrerade eSite Tools ,fjärrstyrning- och rapporteringssystem, möjliggör åtkomst till all data från en site, rapportering av nyckeltal, larmhantering och energioptimering av nät med eSite. eSite x10 är framtiden för kraftförsörjning på telekomsiter. eSite Power Systems har huvudkontor i Sverige och kontor i Dubai, Nigeria och Sydafrika.

www.esitepowersystems.com

Om Pegroco
Pegroco Invest AB (pegrocoinvest.com) är ett investeringsbolag som investerar i mindre och medelstora onoterade företag företrädesvis i Sverige. Pegroco har idag 8 huvudsakliga innehav. Pegrocos preferensaktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market Stockholm.

Victor Örn, VD Pegroco Invest AB, e-post: victor@pegrocoinvest.com, tel: 070-863 64 01.

Erik Penser Bank AB är Pegrocos Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market Stockholm, e-post: certifiedadviser@penser.se, Tel: 08-463 83 00. 

Datum
Tags

8 januari – 2021
NyhetPressmedelande