Navigo

navigo logo

Pegrocos portföljbolag Flexenclosure levererar ett nytt eCentre datacenter till CenturyLink i Chile

Pressmeddelande den 29 januari 2019

Det svenska företaget Flexenclosure, specialiserat på infrastruktur för internet, har slutfört leveransen av ett datacenter till den globala IT- och kommunikationsleverantören CenturyLink i Chile. CenturyLink kommer att använda detta datacenter, förlagt i Chiles huvudstad Santiago, för att utöka sina tjänster inom data- och molntjänster till befintliga och nya affärskunder, statliga myndigheter samt operatörer.

CenturyLink är USA:s näst största leverantör av kommunikationstjänster till den globala företagsmarknaden med kunder i över 60 länder. Detta nya eCentre skapar en avsevärd expansion av kapaciteten inom CenturyLinks befintliga datacenter i Santiago (kallat Premier Elite). Anläggningen kommer vara direkt länkad till CenturyLinks lokala, regionala och globala datacenternätverk. Den kommer att användas för att erbjuda tjänster inom colocation, hosting, moln, säkerhet, projektsamarbete, kommunikation och förvaltning till företagets nationella och internationella företagskunder.

  • Vi strävar efter att installera infrastruktur av högsta kvalitet och att tillhandahålla de mest innovativa lösningarna och tjänsterna till våra kunder. Genom att bygga vårt nya datacenter med prefabricerade moduler får vi en mer effektiv uppbyggnad, en snabbare implementation och en avsevärt förbättrad operationell effektivitet, säger Gabriel del Campo, Vice President of Data Centre, Security and Cloud, CenturyLink Latin America.

Den första fasen av projektet består av ett 300 KW datacenter på en våning. Anläggningen, som är motståndskraftig mot jordbävningar, kan emellertid utökas vertikalt till två våningar och därmed bereda utrymme för över 100 rack på varje våning. På så vis optimeras anläggningens yta.

  • Detta nya datacenter i Santiago är ett av många nya datacenter som Flexenclosure har levererat till kunder i Latinamerika. eCentre är det självklara alternativet för datacenter som kräver närmast obegränsad flexibilitet inom konfiguration utan avkall på framtida expansionsmöjligheter, vilket innebär att de snabbt och enkelt kan utökas i takt med företagets behov. säger David King, VD, Flexenclosure.

Det kundanpassade datacentret prefabricerades, förintegrerades och testades vid Flexenclosures produktionsanläggning i Vara innan det fraktades till Chile för slutligt färdigställande och idrifttagning på plats – med en maximering av kapitaleffektiviteten och en reduktion av installationstiden samt den övergripande projektrisken.

Om Flexenclosure

Flexenclosure är en svensk utvecklare och leverantör av prisbelönta, prefabricerade modulära datacenter för kunder inom colocation, molntjänster och kommunikation. eCentre är kundutvecklade, snabba att installera och energieffektiva datacenter som kan installeras som storskaliga, regionala, edge- eller mikroedgeanläggningar.

Flexenclosure har sitt huvudkontor i Stockholm, med produktionsanläggningar i Vara och ytterligare kontor världen över. Flexenclosure har installationer i sex världsdelar och kunder som Airtel, CenturyLink, Globe Telecom, Millicom, MTN, NEXTDC och Vodacom.  Läs mer på Flexenclosure.comLinkedInFacebook och Twitter.

Om CenturyLink

CenturyLink är USA:s näst största leverantör av kommunikationstjänster till den globala företagsmarknaden. CenturyLink har kunder i över 60 länder världen över och ett starkt fokus på kundupplevelsen. Företaget strävar efter att vara världens bästa nätverksföretag genom att möta en ökad kundefterfrågan på tillförlitlig och säker kommunikation. CenturyLink fungerar också som en pålitlig partner för sina kunder och hjälper dem att hantera en ökad IT- och nätverkskomplexitet, samt skyddar deras affärer, genom att tillhandahålla drifttjänster inom nätverk och nätsäkerhet.

Länkar:

Om Flexenclosure

Om eCentre

eCentre videor

eCentre fotografier

För ytterligare information, vänligen kontakta:

David King

VD, Flexenclosure

Telefon: 0510-427 000

E-post: david.king@flexenclosure.com

Datum
Tags

29 januari – 2019
NyhetPressmedelande